Baarikierros. Pohjoiskarjalaista ravintolahistoriaa kuvaa ravintolahistorian kehitystä Pohjois-Karjalassa, sekä maakunnan kaupungeissa että maaseudulla. Aikajana ulottuu 1600-luvulta nykypäivään. Teos on kevyestä nimestään huolimatta vakavaa luettavaa kun asialla ovat olleet ammattilaiset: Ismo Björn, Sanna Joska, Jani Karhu, Kimmo Katajala, Pekka Kauppinen, Suonna Kononen, Alina Kuusisto, Jenni Merovuo. Upea kuvasuunnittelu ja taitto on Samu Aarnion käsialaa ja hyvin valitut […]

Lue lisää

Hotelli ja ravintolamuseo on julkaissut Finnassa erän legendaarisen Primulan leipomon toimintaa käsitteleviä kuvia. Primulan leipomo oli 1908 perustettu perheyritys, joka leipoi tuotteensa 1960-luvulle saakka ikonisessa Primulan talossa Helsingin Punavuoressa. 1920-luvulla perustettu Matkaravinto Oy hoiti suomalaisia liikenneravintoloita ja pyöritti Helsingissä omaa leipomoliikettään. Kuvien kautta voi tutustu Primulan ja Matkaravinnon leipomoiden toimintaan. Taikinantekijöiden, leipurien, paistajien, kondiittorien ja […]

Lue lisää

Kirjan otsikko ja takakannen mainosteksti ovat hieman harhaanjohtavat, mutta todennäköisesti ne eivät ole kirjailijan itsensä vaan kustantamon käsialaa, ja laadittu laajemman lukijakunnan kosiskelemiseksi sekä myynnin lisäämisen toivossa. Sana ”kulttuuri” kirjan otsikossa lupailee aiheeseen laajempaa ja monipuolisempaa lähestymistä kuin mitä sitten lopulta onkaan tarjolla. Catanin teos alkaa tiiviillä johdatuksella ravintolahistoriaan. Tämä luku olisi voinut olla muutamaa […]

Lue lisää