Konferenssit ja seminaarit

Arkeologipäivät 2019

Tervetuloa Arkeologipäiville 2019!

Kutsumme kaikki arkeologit ja arkeologian opiskelijat Suomen arkeologisen seuran vuotuisille Arkeologipäiville, jotka järjestetään 21.–22. marraskuuta Lahdessa. Päivien pitopaikkana toimii Walimon Casseli (Vesijärvenkatu 25).

Päivien teemoina ovat tänä vuonna Uusi kulttuuriperintö ja Liikkumisen arkeologia. Toivomme teemoja tarkasteltavan mahdollisimman monista, yleisistä tai yksityiskohtia ja tapauksia valottavista, näkökulmista. Teemoihin liittyvien esitelmien lisäksi toivotamme tervetulleiksi myös esitelmät vapaasta aiheesta. Esitelmien pituus on 20 minuuttia. Esitelmien lisäksi Arkeologipäivillä on myös posteriesityksen mahdollisuus. Myös opiskelijoiden esitelmät esimerkiksi kenttätöihin tai pro graduun liittyen ovat tervetulleita. Paras opiskelijaesitys palkitaan.

Uusi kulttuuriperintö -sessiossa tarkastellaan uuden kulttuuriperinnön asemaa ja merkitystä sekä sen tutkimukseen liittyviä näkökulmia nykypäivänä. Uudella kulttuuriperinnöllä tarkoitamme tässä kohteita ja artefakteja, jotka eivät välttämättä ikänsä puolesta ole muinaismuistolain suojelemia, mutta jotka ovat siitä huolimatta perinnöllistyneet. Uusi kulttuuriperintö haastaa usein näkökulmamme kulttuuriperinnön säilyttämisestä, suojelemisesta ja käytöstä. Esitelmissä voidaan tarkastella esimerkiksi näitä kysymyksiä.

Liikkumisen arkeologia -sessiossa liikkumisen teemoja voidaan tarkastella muun muassa tieverkostojen, vuorovaikutussuhteiden ja kaupan näkökulmista. Niin ihmiset, ravinto, tavarat kuin aatteetkin voivat liikkua. Liikkumista voidaan esitelmissä tarkastella esimerkiksi tuoreesta metodisesta (isotoopit, DNA, GIS) tai teoreettisesta näkökulmasta.

Sessioiden lisäksi Arkeologipäivillä järjestetään paneeli ja työpajoja arkeologisen aineiston digitalisaatioon liittyen. Panelistit sekä työpajojen aiheet ilmoitetaan myöhemmin.

OSALLISTUMISMAKSU

Osallistumismaksu sisältää lounaan ja kahvit.

Hinnat:

Kaksi päivää: 65 euroa. Vain torstai: 37,50 euroa. Vain perjantai: 27,50 euroa.

Illallinen: 40 euroa. Ekskursio: 7 euroa.

 

ILMOITTAUTUMINEN sähköpostitse SARKS:n rahastonhoitaja Anna-Kaisa Salmelle sähköpostiosoitteeseen anna-kaisa.salmi(at)oulu.fi seuraavin tiedoin:

–  Nimesi, sähköpostiosoitteesi

–  Mahdollinen muu laskutusosoite, mikäli et maksa osallistumistasi itse.

–  Osallistumisen kesto: yksi päivä (to 21.11. tai pe 22.11.) vai kaksi päivää (21.‒22.11.).

–  Mahdolliset ruokarajoitteet

–  Ilmoita myös osallistutko yhteiselle illalliselle / ekskursiolle

 

ILMOITTAUTUMISAIKA

Ilmoittautuminen alkaa välittömästi ja päättyy perjantaina 31. lokakuuta. 11.11. jälkeen tehdyt peruutukset joudumme laskuttamaan.

 

MAJOITUS

Arkeologipäivien osallistujia pyydetään hoitamaan majoittumisensa itse. Alla olevista hotelleista saa seminaarihintaisen huoneen varaustunnuksella ”arkeologipäivät”.

Kauppahotelli Grand, Hämeenkatu 4, , puh. +358 3 544 0084 EUR/yö/ kahden hengen huoneen hinta

75 EUR /yö/ yhden hengen huone

Aamiainen sekä auton pysäköinti sisältyvät hintaan.

 

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, , puh. +358 (0) 20 1234654

105 EUR/ yö / standardi yhden hengen huone

130 EUR/ yö / standardi kahden hengen huone

Hinnat sisältävät buffet aamiaisen ja arvonlisäveron.

Varaukset 29.10.2019 mennessä.

 

Scandic Lahti, Vesijärvenkatu 1, , puh. 03-339 39 11

93,39 EUR (103 EUR sis. ALV)/ yö/ yhden hengen huone

109,49 EUR (121 EUR sis. ALV)/ yö/ kahden hengen huone

Varaukset 8.11.2019 mennessä.

 

SUOMEN ARKEOLOGINEN SEURA RY:N KOKOUS

SARKSin vaalikokous järjestetään arkeologipäivine yhteydessä torstaina 21.11.2019. Kokous pidetään heti päivän esitelmien jälkeen Masuunisalissa alkaen kello 17.30. Kokouksessa valitaan hallitukseen uudet jäsenet poisjäävien tilalle. Kaikki seuran jäsenet ovat tervetulleita sekä kokoukseen että seuran hallituksen toimintaan!