Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Humanististen tieteiden arvostus ja vaikuttavuus yhteiskunnassa

Lokakuun teemaillassa juhlistetaan Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinnon saajaa ja käydään keskustelua ajankohtaisesta teemasta – humanististen tieteiden arvostuksesta ja vaikuttavuudesta yhteiskunnassa. Kiinnostavia näkökulmia aiheeseen kuullaan paneelikeskustelun lisäksi videohaastatteluiden muodossa. Tilaisuudessa jaetaan Suomalaisen Tiedeakatemian vuoden 2021 Humanistipalkinto. Seuraa tapahtumaa suorana lähetyksenä alkaen klo 17.15. Tervetuloa mukaan!

OHJELMA

Tilaisuuden avaus

Esimies, professori Anna Mauranen.

Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinnon jako ja palkinnonsaajan puheenvuoro

Palkinto myönnetään uransa alkuvaiheessa olevalle, jo kansainvälistä mainetta saavuttaneelle tutkijalle. Lisätietoa palkinnosta.

Alustukset illan teemaan

Professori Anna Mauranen, Helsingin yliopisto, englantilainen filologia.
Professori Jari Ojala, Jyväskylän yliopisto, vertaileva liiketoimintahistoria.
Akatemiaprofessori Anu Wartiovaara, Helsingin yliopisto, kliininen molekyylilääketiede.

Paneelikeskustelu

Keskustelun aluksi kuullaan lyhyet alustukset paneeliin osallistuvilta. Keskustelun lomassa kuullaan lyhyet haastattelut Nationalmuseumin pääjohtajalta Susanna Petterssonilta, Slushin varatoimistusjohtajalta Mikko Mäntylältä ja Helsingin yliopiston kanslerilta Kaarle Hämeriltä. Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää studioon koko tapahtuman ajan. Tervetuloa osallistumaan keskusteluun tieteestä ja tutkimuksesta!

Aika: Maanantai 11.10.2021 klo 17.15-19.00

Paikka: SEURAA suoraa lähetystä

Ilmoittautuminen: Ei erillistä ilmoittautumista

Lisätietoa
Tilaisuuden päivittyvä ohjelma löytyy Suomalaisen Tiedeakatemian kotisivuilta
ja Facebookin tapahtumasivulta

—————————

Suomalainen Tiedeakatemia on vuonna 1908 perustettu yleistieteellinen seura, jonka tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta. Se järjestää kerran kuussa avoimia esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, kustantaa tieteellisiä julkaisuja ja tekee aloitteita ja antaa lausuntoja tiedettä ja tieteenharjoittajia koskevissa kysymyksissä. Suomalainen Tiedeakatemia jakaa vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa apurahoja, erityisesti nuorille tutkijoille.