Konferenssit ja seminaarit

Ranskan historian symposium 14.-15.6. Helsingin yliopistolla

Suomen ja Ranskan historialliset suhteet – Ranskan historian symposium 14.-15.6.

Kaikille avoimen ja ilmaisen seminaarin tarkoituksena on yhtäältä kansainvälistää kuvaa 100-vuotisjuhliaan viettävän Suomen historiallisista vaiheista ja toisaalta tuoda esiin tämän päivän historiantutkijoiden monipuolisia tieteellisiä yhteyksiä Ranskaan. Seminaarin pääpuhujina toimivat prof. Matti Klinge (Helsingin yliopisto) ja prof. Louis Clerc (Turun yliopisto). Symposium käynnistyy ensimmäisenä päivänä Suomen ENA-yhdistyksen paneelilla, jossa luodataan Suomen ja Ranskan historian yhtymäkohtia ja tärkeitä poliittisia suhteita aina 1800-luvun alkupuolelta kylmään sotaan saakka. Panelisteina ovat prof. Kimmo Rentola (Helsingin yliopisto), FT Henrik Tala ja VTT Risto Volanen. Symposiumin toisen päivän tarkoituksena on koota yhteen mahdollisimman laajasti Suomessa Ranskan historiaa tutkivat tutkijat ja tarjota heille mahdollisuus esitellä tutkimusteemojaan. Puhujiin lukeutuvat lisäksi ent. valtiosihteeri Pertti Torstila sekä toimittaja Helena Petäistö.

Ohjelma ja lisätiedot, aussi en français : www.suomi-ranska.com/blogi/symposium
Facebook: Suomen ja Ranskan historialliset suhteet -symposium (www.facebook.com/events/1881876768735249)

Ajankohta: ke-to 14.–15.6. 2017

Paikka: Helsingin yliopisto, Metsätalo sali 1, Unioninkatu 40.

Kieli: suomi ja ranska. Keskustelut tulkataan.

Väliaikatarjoilu: Kahvi ja tee. Mahdollisuus lounastaa UniCafessa omakustanteisesti

Ilmoittautuminen: 6.6. mennessä konferenssisihteeri Liisa Peakelle . Väliaikatarjoilun vuoksi ilmoittautuminen on suotavaa.

Symposium järjestetään osana Suomi–Ranska-yhdistysten liiton 70-vuotisjuhlaohjelmaa yhdessä Ranskan hallintokorkeakoulun entiset suomalaiset oppilaat Suomen ENA ry:n kanssa