Konferenssit ja seminaarit

Turvapaikkana museo

Turvapaikkana museo -hankkeeseen osallistuneet museot kertovat kokemuksistaan turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kanssa toimimisesta ja jakavat parhaiksi todetut menetelmät, vaikuttavimmat kohtaamiset ja hetket.

Puheenvuorot:
– Kulttuuritoimijat ja järjestöt turvapaikanhakijoita aktivoimassa, Katja Rajala (tutkija, Likes)
– Osallisuus ja feminismi kulttuurityössä, Warda Ahmed (luokanopettaja)

Lisäksi keskustellaan ainakin seuraavista asioista:
– museot yhteiskunnallisina vaikuttajina
– kulttuurityön ja sosiaalityön rajat
– toiminnan juurruttaminen

Seminaari on maksuton ja sisältää lounaan.
Ilmoittautumiset:

*

Helinä Rautavaaran museon koordinoima Turvapaikkana museo -hanke on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusta vuosina 2016-2018. Hanke on toteutettu 15 museon yhteistyönä, ja siinä on tuotettu erilaisia näyttelyjä, opastuksia, liikunta- taide- ja kädentaitotyöpajoja, juhlia ja muita tapahtumia eri puolilla Suomea. Hankkeen tavoitteena on ollut kehittää ja juurruttaa museoissa tapahtuvaa turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kotoutumiseen, toimintakyvyn parantamiseen, aktiiviseen kansalaisuuteen tukemiseen ja hyvinvointiin tähtäävää toimintaa. Vuosina 2016-2017 yhteensä lähes 8000 turvapaikanhakijaa ja maahanmuuttajaa osallistui hankkeen toimintoihin.

Hankkeen yhteistyökumppanit:
Espoon modernin taiteen museo EMMA, Lelumuseo Hevosenkenkä, Suomen Kellomuseo, Espoon kaupunginmuseo, Helsingin taidemuseo HAM, Hotelli- ja ravintolamuseo, Valokuvataiteenmuseo, Aineen taidemuseo, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU, Pohjois-Karjalan maakuntamuseo, Juminkeko säätiö, Aboa Vetus & Ars Nova, Serlachius museot ja Sagalundin museo.