Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Valtailta x Ympäristö

Valtasarja on Turun taidemuseon tuottama keskustelusarja, joka kutsuu yhteen eri alojen asiantuntijoita ajankohtaisten aiheiden äärelle. Kolme eri teemaista keskusteluiltaa tutkivat yhteiskunnallisia valtarakenteita uusia ideoita, vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja kartoittaen. Tavoitteena on oppia yhdessä, synnyttää inspiraatiota ja tunnistaa vaikuttamisen työkaluja.

Valtasarja käynnistyy keskiviikkona 28.10.  teemalla ympäristö. Ympäristöpolitiikan emeritusprofessori Yrjö Haila ja kuvataiteilija Hertta Kiiski pohtivat, miten ihmisen ja luonnon suhteen muutos voisi auttaa ratkaisemaan ilmastonmuutokseen liittyviä ongelmia. Mitä toislajisuus, empatia, posthumanismi ja antroposeenin aika merkitsevät? Keskustelua moderoi nykytaiteen tiedotuskeskuksen Frame Contemporary Art Finlandin viestintäpäällikkö Laura Boxberg.

Tapahtuma on maksuton ja se toteutetaan etänä osoitteessa livekatsomo.fi. Keskustelu on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena. Keskusteluun voi osallistua livekatsomon chatin välityksellä tai somessa aihetunnisteella #valtailta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: .