Muut tapahtumat

Vantaan museoiden fotomaraton-tapahtuma

Vantaan museot järjestävät 11.9.2021 kaikille avoimen fotomaratonin. Tapahtumassa osallistujilla on 12 tuntia aikaa valokuvata heille annettuja aiheita Vantaan alueella. Osallistua voi niin harrastelija kuin ammattilainenkin.

Vantaan museoiden fotomaratoniin voi osallistua yksin, parin kanssa sekä ryhmänä kavereiden tai perheen kesken. Tapahtumassa on kaksi sarjaa: digisarja ja Instagram-sarja. Kumpikin sarja on avoin ja maksuton, mutta digisarjaan tulee ilmoittautua ennakkoon 9. syyskuuta mennessä. Instagram-sarjaan osallistutaan julkaisemalla julkisella Instagram-tilillä kuva, jossa käytetään tapahtuman tunnistetta #vantaanfotomaraton.

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joiden teemana tänä vuonna on Rajaton ja avoin. Kuvausaiheita on yhteensä 6 kappaletta. Ne julkistetaan kilpailupäivän aikana Suomen Ilmailumuseon nettisivulla ja somessa. Kuvia voi ottaa millä tahansa digikameralla, tabletilla, älypuhelimella tai dronella.

—Jokaisella on oma ideansa ja näkemyksensä annettujen aiheiden käsittelyyn valokuvaamalla, joten emme malta odottaa lopputulosta, yleisöpalvelujen amanuenssi Maiju Hautamäki Vantaan kaupunginmuseosta kertoo.

Digisarjan kilpailukuvat arvostelee museoiden valitsema tuomaristo. Sarjassa palkitaan kolme parasta kuvasarjaa. Lisäksi tuomaristo voi myöntää erikoispalkinnon poikkeuksellisen ansiokkaalle yksittäiselle kuvalle. Instagram-sarjaan osallistuvia kuvia ei arvostella, vaan jokaisen aihekategorian osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Digisarjan voittajat julkaistaan ja Instagram-arvonnan voittaneisiin otetaan yhteyttä torstaina 16.9.2021.

Kysymykset:
Maiju Hautamäki/Vantaan kaupunginmuseo, 050 302 6720, 
Mia Kunnaskari/Suomen Ilmailumuseo, 040 736 5683, 
Eeva Hytönen/Vantaan taidemuseo Artsi, 040 193 8142,