Yleinen

Tutustu keväällä avautuvaan keisari Augustuksen mausoleumiin virtuaalikierroksella

Augustuksen mausoleumi Roomassa. Kuva: Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali.

Rooman ensimmäisen keisarin Augustuksen hautamausoleumi avautuu 13 vuoden restauroinnin jälkeen. Mausoleumin pitkään ja monivaiheiseen historiaan voi jo tutustua vuorovaikutteisella virtuaalikierroksella.

Mausoleumin rakennustyöt alkoivat vuonna 28 eaa. Rakennus on halkaisijaltaan 87 metriä, ja siten yksi suurimmista pyöreistä hautarakennelmista maailmassa. Kompleksiin on haudattu Augustuksen lisäksi keisarit Tiberius, Caligula ja Claudius.

Keskiajalla rakennusta käytettiin linnoituksena ja renessanssikaudella puutarhatilana. 1700-luvulla rakennus uudistettiin amfiteatteriksi ja siellä käytiin esimerkiksi härkätaisteluja ja muita näytöksiä. Mussolini suunnitteli hetken aikaa mausoleumia omaksi hautapaikakseen. Ajatus ei toteutunut. Sen sijaan rakennus jäi pääosin raunioitumaan vuosikymmeniksi, kunnes se nyt on viimein saatu restauroitua.

Mausoleumin tarkempaan aikajanaan voi tutustua täällä.

Kohde avataan kävijöille maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Sisäänpääsy on ilmaista huhtikuun 21. päivään asti, jolloin juhlitaan Rooman kaupungin perustamista.

Millaiselta mausoleumi näytti 2000 vuotta sitten?

Mausoleumin menneisyyteen voi tutustua Rooman museoiden kehittämällä kierroksella. 3D-mallit auttavat hahmottamaan sitä, millaiselta rakennus kenties näytti sen alkuaikoina. Kierroksella voi myös tutustua lyhyesti rakennuksen aikajanaan ja sen ympäristöön Campus Martiukseen. Myös mausoleumiin liittyvät henkilöt tulevat tutuiksi.

Virtuaalikierrokselle pääset täältä tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

 

Lue myös: Torlonia-suvun merkittävän yksityiskokoelman roomalaiset marmoriteokset esille vuosikymmenien jälkeen

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *