Svenska litteratursällskapet i Finland ja Kansalliskirjasto ovat yhteistyönä keränneet ja tallentaneet Suomen ruotsalaismurreaineistoja Suomalaiseen verkkoarkistoon. Aineisto on käytettävissä vapaakappaletyöasemilla eri puolilla Suomea.

Lue lisää

Kansalliskirjasto on saanut päätökseen kaksi eri sanomalehtien digitointiprojektia, joiden myötä tutkimuskäyttöön on tuotu 1,4 miljoonaa sivua. Projekteissa saatiin digitoitua 60 eri työväenlehteä vuoden 1966 loppuun saakka sekä koko Uuden Suomen julkaistun lehtihistorian vuodesta 1847 alkaen aina Uuden Suomen lakkaamiseen 1991 asti.

Lue lisää

1

Uusi Translocalis-tietokanta tarjoaa helpon pääsyn 1800-luvun suomenkielisiin lukijakirjeisiin. Tietokanta syntyi Kansalliskirjaston ja Suomen Akatemian Kokemuksen historian huippuyksikön (HEX) yhteisen hankkeen kautta.

Lue lisää

Ukrainan sota koskettaa laajasti Suomea ja suomalaisia. Kansalliskirjaston suomalaisessa verkkoarkistossa toteutetaan ajankohtaista teemakeräystä sodasta ja Nato-keskustelusta, johon toivotaan keräysehdotuksia.

Lue lisää

Kansalliskirjasto avaa korkeakoulujen tutkijoille verkkokäyttöön laajan tekijänoikeudenalaisen sanoma- ja aikakauslehtiaineiston osana Tutkain-hanketta. Kotimaiset sanoma- ja aikakauslehdet ovat käytettävissä digi.kansalliskirjasto.fi-palvelussa Kansalliskirjaston ja Kopioston solmimalla sopimuksella, joka on voimassa 2020–2022.

Lue lisää

3

Europeana-portaalin syksyn 2019 teema Europe at Work, jossa kerrotaan eurooppalaisen työn tekijöistä, historiasta ja nykyisyydestä digitaalisen kulttuuriperintöaineiston kautta. Syyskuusta marraskuuhun käynnissä olevaan kausiteemaan sisältyy aiheen keruuseen liittyviä tapahtumia ja kokoelmapäiviä organisaatioissa ympäri Eurooppaa.

Lue lisää