Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely avautuu Merikeskus Vellamossa Kotkassa 9.6.2020. Yksi näyttelyn huippukohdista on virtuaaliesitys Savua aalloilla, jossa kävijä pääsee osaksi yhtä Itämeren suurimmista meritaisteluista. Esitystä varten mallinnettiin 16 historiallista alusta, joiden 3D-mallit julkaistaan avoimena datana. Näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Suomen merimuseo ja Kymenlaakson museo, ja se on Suomen kansallismuseon ja Kotkan kaupungin tuotantoa. Ruotsinsalmen toisen meritaistelun 9.7.1790 alusten 3D-malleja on julkaistu myös avoimena datana.

Lue lisää

1

Vuonna 1907 valmistunut höyryjäänmurtaja Tarmo oli käytössä vuoteen 1970 asti. Monessa Suomen historian käännekohdassa mukana olleeseen, 112-vuotiaaseen höyryjäänmurtaja Tarmoon voi  tutustua netissä 360-virtuaalikierroksilla.

Lue lisää

50 laivaa jotka muuttivat historian kulun ei ole Ian Grahamin ensimmäinen julkaisu, sillä kolmen vuosikymmenen aikana mies on tehnyt kirjoja päätoimenaan ja osallistunut yli 200 kirjahankkeeseen. Lontoon yliopistossa suoritetut fysiikan ja journalistiikan tutkinnot sekä toimiminen eri lehdissä toimittajana ja päätoimittajana ovat antaneet hänelle hyvät lähtökohdat kirja-alalle. Suomeksi hänen tuotannostaan on käännetty erityisesti lasten ja nuorten […]

Lue lisää