Agricolaverkon vintti
Suomenkielisiä dokumentteja ja kirjoja
Granlund, J. F. suom.: Kokki-Kirja, 1849.
1. pain. Turussa 1849, suom. J. F. Granlund.
Kokki-Kirja,
elikkä Neuvoja tarpeellisempien Joka-aikaisien- ja Pito-ruokien Laitokseen, niin mys Monellaisiin leipomisiin ja juotavien panoin, ynnä Tarpeellisisa tietoja ruokien ja ruoka-aineiden korjusta ja säästystä j. n. e.
Turussa, 1849.
J. E. Frenckelin ja Pojan kirja-painossa.
Imprimatur.
I. U. Wallenius.
Sisällys.
|
Sivu. |
Oudompien sanojen selitykset. |
Johto | I. |
1:nen Jako. |
Soppia ja Maito-ruokia | 1. |
2:nen Jako. |
Liha-ruokia | 23. |
A ) Här'än-lihoja | |
B ) Vasikan-lihoja | 30. |
C ) Lampaan-lihoja | 34. |
D ) Sian-lihoja | 36. |
E ) Mettän-elävien-lihoja | 39. |
F ) Linnun-lihoja | 40. |
Sylttyjä | 45. |
3:mas Jako. |
Kala-ruokia | 50. |
4:jäs Jako. |
Muna-ruokia | 67. |
5:des Jako. |
Ruokia juuri- ja vihriäis-kasvuista. | 70. |
6:des Jako. |
Kaikellaisia Sallatteja | 84. |
7:mäs Jako. |
Putinkeja | 89. |
8:sas Jako. |
Kasia | 101. |
9:säs Jako. |
Makkaroita | 106. |
10:nes Jako. |
Pasteijoja, Torttuja, Paakkelseja, Pannukakkoja ja Kräämejä | 112. |
A ) Pasteijoja elikkä Ispinitä. |
B ) Torttuja | 117. |
C ) Paakkelseja elikkä Kahkaroita | 119. |
D ) Pannukakkoja | 120. |
E ) Kräämejä | 125. |
11:ta Jako. |
Marja-hillojen keitoksista. |
Ruoka-hedelmiden astioittemisesta säästymään, niiden suolaamisesta ja kuivaamisesta | |
A ) Marja-hillojen keitoksesta | 132. |
B ) Ruoka-hedelmiden astioittemisesta säästymään | 140. |
12:ta Jako. |
Lihojen suolaamisesta ja sauhuttamisesta | 149. |
13:ta Jako. |
Leipomisista | 152. |
14:ta Jako. |
Oluen panosta ja kaikellaisien muiden juotavien teosta | 160. |
15:ta Jako. |
Muutamien Ruoka-aineiden teosta ja sääststä, niinmys tarpeellisia tietoja ruokien korjusta | 166. |
Ruokien-nautinnon-järjestys | 172. |
Reisteri | 176. |
|
|