Agricolaverkko

Agricolaverkon vintti

Suomenkielisiä dokumentteja ja kirjoja

Kokki-Kirja
AGRICOLA


Granlund, J. F. suom.: Kokki-Kirja, 1849.

1. pain. Turussa 1849, suom. J. F. Granlund.

Kokki-Kirja,

elikkä Neuvoja tarpeellisempien Joka-aikaisien- ja Pito-ruokien Laitokseen, niin mys Monellaisiin leipomisiin ja juotavien panoin, ynnä Tarpeellisisa tietoja ruokien ja ruoka-aineiden korjusta ja säästystä j. n. e.


Turussa, 1849.
J. E. Frenckelin ja Pojan kirja-painossa.


Imprimatur.
I. U. Wallenius.

Sisällys.

Sivu.
Oudompien sanojen selitykset.
Johto

I.
1:nen Jako.
Soppia ja Maito-ruokia

1.
2:nen Jako.
Liha-ruokia23.
A ) Här'än-lihoja
B ) Vasikan-lihoja30.
C ) Lampaan-lihoja34.
D ) Sian-lihoja36.
E ) Mettän-elävien-lihoja39.
F ) Linnun-lihoja40.
Sylttyjä

45.
3:mas Jako.
Kala-ruokia

50.
4:jäs Jako.
Muna-ruokia

67.
5:des Jako.
Ruokia juuri- ja vihriäis-kasvuista.

70.
6:des Jako.
Kaikellaisia Sallatteja

84.
7:mäs Jako.
Putinkeja

89.
8:sas Jako.
Kasia

101.
9:säs Jako.
Makkaroita

106.
10:nes Jako.
Pasteijoja, Torttuja, Paakkelseja, Pannukakkoja ja Kräämejä112.
A ) Pasteijoja elikkä Ispinitä.
B ) Torttuja117.
C ) Paakkelseja elikkä Kahkaroita119.
D ) Pannukakkoja120.
E ) Kräämejä

125.
11:ta Jako.
Marja-hillojen keitoksista.
Ruoka-hedelmiden astioittemisesta säästymään, niiden suolaamisesta ja kuivaamisesta
A ) Marja-hillojen keitoksesta132.
B ) Ruoka-hedelmiden astioittemisesta säästymään

140.
12:ta Jako.
Lihojen suolaamisesta ja sauhuttamisesta

149.
13:ta Jako.
Leipomisista

152.
14:ta Jako.
Oluen panosta ja kaikellaisien muiden juotavien teosta

160.
15:ta Jako.
Muutamien Ruoka-aineiden teosta ja sääststä, niinmys tarpeellisia tietoja ruokien korjusta

166.
Ruokien-nautinnon-järjestys

172.
Reisteri176.

Agricolaverkon vintti