Aleksis Kiven tunnetusta kirjallisesta jäämistöstä valtaosa on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjallisuusarkistossa. Aleksis Kiven arkisto sisältää kirjeitä, käsikirjoituksia, asiakirjoja, piirustuksia ja painotuotteita. Kiven digitaalisessa arkistossa näitä aarteita voi lukea ja katsoa digitaalisina kuvina, lähes alkuperäisen kaltaisina. Nähtävillä on yli 1300 digitaalista kuvaa.

Kotimaista kaunokirjallisuutta vapaasti luettavana ja tutkittavana. 1800-luvun sekä 1900-luvun alun suomalaisen kaunokirjallisuuden kokoelma.

Kirjasampo.fi / Boksampo.fi on suomalaisten kirjastojen kirjallisuusverkkopalvelu. Se on osa Kirjastot.fi-kokonaisuutta, johon kuuluu yleisten kirjastojen valtakunnallisia verkkopalveluja. Kirjasammosta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Voit tarkistaa kirjojen saatavuuden kirjastosta, kertoa lukemistasi kirjoista ja suositella niitä muille. Syksyllä 2011 julkistettu Kirjasampo on kehitetty erityisesti kaunokirjallisuuden hakua varten, mutta nykyisin palvelussa esitellään myös tietokirjallisuutta.

Litteraturbanken tillgängliggör svensk skönlitteratur och andra texter av vikt för vår förståelse av det litterära kulturarvet. Digitoitua Ruotsissa ilmestynyttä kirjallisuutta 1200-luvulta lähtien.

Yli 60 000 ilmaista elektronista kirjaa, myös suomenkielisiä. Painopiste vanhemmassa, jo tekijänoikeuksiltaan vanhenneessa kirjallisuudessa.

Projekti Lönnrot kerää ja pelastaa vaikeasti saatavaa ja tuhoutumisuhan alla olevaa suomalaista kirjallisuutta. Hanke digitoi EU:n ns. 70+ säädösten mukaan tekijänoikeuksista vapautuneitta suomen- ja ruotsinkielisiä teoksia sähköisiksi e-kirjoiksi kaikkien saataville vapaaseen internet-jakeluun.

Manusam on kokoelmatietokanta, jossa on tietoa yksittäisistä käsikirjoituskokoelmista, kuten kokoelman perustaja, millaista aineistoa kokoelmaan kuuluu ja sen koko sekä volyymeissä että hyllymetreissä. Saat myös tietää, onko kokoelma järjestetty ja luetteloitu ja onko sillä käyttörajoituksia.