Aleksis Kiven (1834–1872) yksinäytöksinen Lea on hänen tärkeimpiä pienoisnäytelmiään. Kriittinen editio valaisee Kiven raamatullisen draaman teatterihistoriallisia juuria sekä käsittelee hänen lyhyiden vakavien näytelmiensä – Lean, Yön ja päivän, Alman ja Margaretan – vaiheita suomalaisilla näyttämöillä. Lisäksi edition artikkelit, kommentaarit ja liitteet tarjoavat uutta tietoa Lean raamatullisesta taustasta, draamallisista piirteistä ja julkaisuhistoriasta sekä Kiven naishahmojen suhteesta aikalaisteatterin käytäntöihin.

Suomen Ilmailumuseo on ilmailuhistorian valtakunnallinen erikoismuseo, joka tallentaa kokoelmiinsa monipuolisesti Suomen siviili- ja sotilasilmailuun liittyvää aineistoa. Kokoelmiemme painopisteenä on kotimaan ilmailu, suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet ja suomalaisten osuus sekä kotimaisessa että kansainvälisessä ilmailussa. Kokoelmiin kuuluvat valokuvat, arkistoasiakirjat ja kirjallisuus ovat valtakunnallisesti arvokas ilmailutiedon aarreaitta. Ilmailumuseo syventää jatkuvasti tietoa omista kokoelmistaan ja tekee aktiivista harkintaa tallennuksen aukkojen täydentämiseksi. Menneisyyden lisäksi museo tallentaa myös nykypäivää eri tyyppisillä tallennushankkeilla. Kokoelmat ovat lähtökohtaisesti avoimet asiakkaille – ovat he sitten näyttelyasiakkaita, tutkijoita tai asianharrastajia.

Kotimaista kaunokirjallisuutta vapaasti luettavana ja tutkittavana. 1800-luvun sekä 1900-luvun alun suomalaisen kaunokirjallisuuden kokoelma.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kuvakokoelma muodostuu noin 400 erillisestä kuvakokoelmasta. Yksittäisiä valokuvia on yli 150 000. Kuvakokoelmaluettelo kertoo keiden toimijoiden (arkistonmuodostajien) arkistoihin sisältyy valokuvia sekä kuvailee kunkin kuvakokoelman sisältöä.

LIBRARIA-kokoelma esittelee Jyväskylän yliopiston kirjaston harvinaiskirjoja verkossa.

Litteraturbanken tillgängliggör svensk skönlitteratur och andra texter av vikt för vår förståelse av det litterära kulturarvet. Digitoitua Ruotsissa ilmestynyttä kirjallisuutta 1200-luvulta lähtien.

Projekt Runeberg digitoi pohjoismaista kauno- ja tietokirjallisuutta. Mukana on isojakin hakuteoksia. Tekstien sisältöön voi tehdä sanahakuja.

Projekti Lönnrot kerää ja pelastaa vaikeasti saatavaa ja tuhoutumisuhan alla olevaa suomalaista kirjallisuutta. Hanke digitoi EU:n ns. 70+ säädösten mukaan tekijänoikeuksista vapautuneitta suomen- ja ruotsinkielisiä teoksia sähköisiksi e-kirjoiksi kaikkien saataville vapaaseen internet-jakeluun.