Aleksis Kiven tunnetusta kirjallisesta jäämistöstä valtaosa on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjallisuusarkistossa. Aleksis Kiven arkisto sisältää kirjeitä, käsikirjoituksia, asiakirjoja, piirustuksia ja painotuotteita. Kiven digitaalisessa arkistossa näitä aarteita voi lukea ja katsoa digitaalisina kuvina, lähes alkuperäisen kaltaisina. Nähtävillä on yli 1300 digitaalista kuvaa.

Sivustolla on löydettävissä yli 3000 runoa 1700-luvulta. Kirjailijoita voi hakea nimen, syntymäajan ja sukupuolen mukaan, ja teoksia otsikoiden ja ensimmäisen lauseen mukaan sekä teemoittain ja genreittäin.

Tietoja kirjojen omistuksesta Suomessa vuoteen 1809. Tietokantaan on koottu tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Naantalin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tammisaaren, Tampereen, Tornion, Turun ja Uudenkaupungin kaupunkien ja Lappeen pitäjän perukirjoissa sekä edellä mainittujen kaupunkien huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810. Tietokantaa tullaan täydentämään muiden Suomen kaupunkien lähdeaineistoilla. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura)

Juhani Ahon teoksista on pyritty valitsemaan digitoitavaksi sellaisia, joiden ensipainoksia ei ole aiemmin digitoitu muualla.

Kotimaista kaunokirjallisuutta vapaasti luettavana ja tutkittavana. Helsingin yliopiston, Kansalliskirjaston ja Helsingin yliopiston kirjaston palvelussa on julkaistu noin 600 digitoitua klassikkoteosta yhteensä 38 kirjailijalta, pääosin vanhoja teoksia, joita tekijänoikeuslaki ei enää koske.

Aleksis Kiven Nummisuutarit (1864) on kaikkien aikojen suosituimpia suomalaisia komedioita. Ensipainoksen jälkeen näytelmästä on tehty kymmenittäin eri laitoksia sekä näyttämö- ja elokuvasovituksia. Nummisuutarien kriittinen editio tuo näytelmän nykylukijalle siinä muodossa kuin Kivi itse sen julkaisi. (Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot, SKS.)

Yli 60 000 ilmaista elektronista kirjaa, myös suomenkielisiä. Painopiste vanhemmassa, jo tekijänoikeuksiltaan vanhenneessa kirjallisuudessa.

Kolmen 1800-luvun klassikkokirjailijan, Aleksis Kiven, Minna Canthin ja Juhani Ahon ensipainosten digitaalisia versioita. (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura)