Albert Edelfelts elektroniska brev- och konstutgåvan finns nu 444 brev som Edelfelt skrev till sin mor Alexandra Edelfelt under åren 1867−1877 och 1885−1888. Breven är ett fönster in i den finländska konstens guldålder, och in i det sena 1800-talets finländska, nordiska och europeiska kulturhistoria. Här hittar du också en omfattande samling bilder av konstverk och skisser. (Svenska litteratursällskapet i Finland r.f. i samarbete med Finlands Nationalgalleri och Ateneum)

Lähteillä on Suomen Kansallisgallerian arkistokokoelmien ja kirjaston tuottama sivusto. Se esittelee ja taustoittaa poimintoja arkiston ja kirjaston kokoelmista, joihin kuuluu asiakirjoja, valokuvia, lehtileikkeitä, julkaisuja ja muita dokumentteja. Arkistossa säilytetään Suomen kuvataiteeseen liittyvää aineistoa 1800-luvulta nykypäivään.

Arkistokokoelmissa on taidehistoriallisia asiakirjoja, lehtileikkeitä ja audiovisuaalisia dokumentteja. Kansallisgallerialla on myös Suomen laajimmat suomalaista kuvataidetta ja taiteilijoita käsittelevät kuvakokoelmat.

Karkki on Suomen Kansallisgallerian taidehistoriallisten asiakirja-arkistojen kokoelmatietokanta. Karkin verkkoliittymä sisältää arkisto- ja sarjatason tietoja Kansallisgallerian kokoelmiin kuuluvista, kuvataiteeseen liittyvistä yksityisarkistoista ja asiakirjakokoelmista.

Kansallisgallerian arkiston kokoelmiin kuuluva Suomen Taideyhdistyksen arkisto on ensiarvoisen tärkeä lähdeaineisto Suomen taiteen, taiteilijoiden ja taide-elämän tutkijoille 1800-luvun puolivälistä eteenpäin. Arkisto kattaa pääosin vuodet 1846–1939, ja aineistoa on 10,5 hyllymetriä. (Kansallisgallerian Lähteillä-julkaisu)

Vertaisarvioitu taidehistoriallinen julkaisu. Julkaisija: Taidehistorian seura – Föreningen för konsthistoria ry

Tieteen kansallinen termipankki rakentaa kaikkien Suomessa harjoitettavien tieteenalojen yhteisen, avoimen ja jatkuvasti päivitettävän termitietokannan tiedeyhteisön ja kansalaisten käyttöön. Hanke toteutetaan talkooperiaatteella yhteistyössä koko maan tutkijoiden kanssa.

Bildsam on kuvatietokanta, josta löytyy valikoima kuvia tietueineen. Kuvat ovat pääasiassa turkuaiheisia valokuvia sekä grafiikkaa, ja niiden tietoihin kuuluu mm. tekijä, tekniikka sekä päiväys. Bildsamissa olevat kuvat löytyvät myös Åbo Akademin kirjaston Alma-tietokannasta.