Tietokanta sisältää tietoa Suomessa esitetyistä elokuvista ja muista kuvaohjelmista sekä niiden tekijöistä. Sisältää myös kuvia ja liikkuvaa kuvaa.

Ennen ja nyt – historian tietosanomat on tieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee referee-artikkeleita, tieteellisiä artikkeleita ja katsauksia sekä haastatteluja, arvosteluja ja keskustelupuheenvuoroja

Tietoja kirjojen omistuksesta Suomessa vuoteen 1809. Tietokantaan on koottu tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Naantalin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tammisaaren, Tampereen, Tornion, Turun ja Uudenkaupungin kaupunkien ja Lappeen pitäjän perukirjoissa sekä edellä mainittujen kaupunkien huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810. Tietokantaa tullaan täydentämään muiden Suomen kaupunkien lähdeaineistoilla. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura)

Aineisto sisältää Historiallisen aikakauskirjan artikkelit numerosta 2/2001 lähtien. Uusien numeroiden artikkelit tulevat saataville vuoden viivellä.

Kolmen merihistoriaan, laivoihin ja meriarkeologiaan keskittyneen yhdistyksen meri- ja laivahistoriallisen aineiston digitaalinen arkisto

Museoviraston esine- ja kuvakokoelmissa on tietoja ihmisistä ja ilmiöistä tuhansien vuosien ajalta. Museoviraston arkistossa on yli sadan vuoden ajan muodostunutta kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön tutkimiseen, hoitoon ja hallintoon liittyvää materiaalia. Kirjasto on maan suurin kaikille avoin museoalan tieteellinen erikoiskirjasto. Sen erikoisaloja ovat mm. arkeologia, historia, kansatiede, museologia, taidehistoria ja rakennussuojelu.

Kiertokirjeet ja kirjelmät ovat keskeinen lähde postihistorian tutkimukseen. Niillä postihallinto ohjeisti postitoimipaikkojen toiminnan koko maassa. Kiertokirjeistä ja kirjelmistä löytyy yksityiskohtaisia ohjeita ja sääntöjä koko postin toimintaketjua varten. Kirjeissä on paljon esimerkiksi postimaksutaulukoita, postinkuljetuksen aikatauluja sekä postitoimipaikkojen perustamis- ja lakkauttamistietoja. Kiertokirjeet ja kirjelmät sisältävät myös henkilöhistoriallisia tietoja. Kiertokirjeiden liitteissä on muun muassa nimitystietoja postin palveluksessa olleista henkilöistä.

Radio- ja tv-arkisto (RTVA) sisältää tallennettuja radio- ja tv-ohjelmia vuodesta 2009 lähtien. RTVAn keräämisestä ja käyttöön asettamisesta vastaa Kansallinen audiovisuaalinen arkisto. Radio- ja tv-arkistoa voi käyttää Kansalliskirjaston ja muiden vapaakappalekirjastojen työasemilta.

Arkiston kuvat ovat valtaosin Päämajan alaisten tiedotuskomppanioiden TK-kuvaajien ottamia. Kokoelma sisältää kuvia maa-, meri- ja ilmavoimista sekä kotirintamalta, ne kertovat myös puhdetöistä ja lottien tehtävistä.

Televiestinnän historiaa Suomessa tilastojen valossa (Tilastokeskus)

Suomalainen verkkoarkisto sisältää Kansalliskirjaston vuodesta 2006 lähtien haravoimia verkkoaineistoja. Aineistoon voi tehdä vapaasti hakuja verkossa mutta arkistoidut verkkoaineistot ovat käytettävissä vapaakappalekirjastojoen työasemilla.

Viestinnän historiaa kokoaa yhden otsikon alle näyttelyitä, joita Postimuseo on vuosien varrella julkaissut verkossa, sekä Postimuseon muita aineistoja