Lähteille
Linkkejä humanistisen alan lähde- ja tutkimusaineistoihin sekä aineistojen käyttöä tukeviin palveluihin ja viitetietokantoihin. Jos havaitset tietokannassa puutteita vihjaa siitä Agricolan toimitukselle ”Ehdota aineistoa” -linkin kautta.
Anders Chydeniuksen (1729–1803) kirjallinen tuotanto alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi. Kaikki kirjoitukset on varustettu asiantuntijan kirjoittamalla kommentilla ja Info-osio taustatiedoilla.
Sivusto on suunnattu kaikille Anders Chydeniuksen tarinasta ja aikakaudesta kiinnostuneille, ja sitä tullaan kartuttamaan säännöllisesti teksti,- kuva- ja videoaineistolla. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toteuttama sivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Sivuilta on pääsy Anders Chydeniuksen koottujen teosten sähköiseen versioon, jonne tullaan lisäämään myös muuta Chydeniukseen liittyvää lähdeaineistoa.
Sivustolla on digitoituja käsikirjoituksia artesaanitekniikoista 1500-1900 -luvuilla, kuten reseptejä ja ohjeita.
Kasvi- ja eläintieteen digitoitua kirjallisuutta. Helsingin yliopiston erikoiskokoelmat.
Tekstejä uskonnoista, mytologiasta, legendoista, folkloresta, ja okkultistisista ja esoteerisista aiheista.
LKT, professori Arno Forsiuksen kotisivut, joilla kuvauksia lääketieteestä, sen historiasta ja ihmisistä lääketieteen historiassa
Aalto-yliopistoon liittyviä kuva-aineistoja. Tietokannasta löydät korkeakoulun historiaa, taiteellista toimintaa ja tutkimusta esitteleviä kuvia. Aalto yliopistoksi yhdistyivät 2010 oppilaitokset joita aiemmin kutsuttiin nimillä: Helsingin teknillinen reaalikoulu, Polyteknillinen koulu, Polyteknillinen opisto, Suomen Teknillinen Korkeakoulu, Taideteollisuuskeskuskoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Helsingin kauppakorkeakoulu.
Kuninkaallisessa Turun akatemiassa (sv. Kongliga akademien i Åbo, lat. Regia academia aboensis) ilmestyi vuosina 1642-1828 noin 4433 väitöskirjaa tai muuta opinnäytettä. Digitaalisiin väitöskirjoihin on liitetty eri teoskappaleista löytyvät onnittelu- ja omistuskirjoitukset sekä muut aikalaismerkinnät. Kokoelman perustana on käytetty Jorma Vallinkosken luetteloa Turun Akatemian väitöskirjat 1642 -1828. Helsinki 1962-1966. Kokoelmaan on liitetty myös Pehr Kalmin (1716-1779) väitöskirjat.
Digitoitua vanhaa metsä- ja maatalousalan kotimaista kirjallisuutta. Helsingin yliopiston erikoiskokoelma.