Apuneuvo kyläyhteisöön ja maankäyttöön aikana ennen isojakoa. Kartoista nähdään mm. missä käytettiin sarkajakoa, missä peltojen lohkojakoa ja mikä oli kasken merkitys alkavalle uudistilalle. Sisältää yli 3000 karttaa.

Ennen ja nyt – historian tietosanomat on tieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee referee-artikkeleita, tieteellisiä artikkeleita ja katsauksia sekä haastatteluja, arvosteluja ja keskustelupuheenvuoroja

Aineisto sisältää Historiallisen aikakauskirjan artikkelit numerosta 2/2001 lähtien. Uusien numeroiden artikkelit tulevat saataville vuoden viivellä.

Ruotsin maanmittauslaitoksen Landmäterietin historialliset kartat.

Kantapuu-tietokanta sisältää laajan valikoiman suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja niihin liittyviä tietoja sekä kirjakokoelmia. Lisäksi tietokannassa on myös muuta kulttuurihistoriallista aineistoa.

Palvelussa voi selata luovutetun Karjalan karttoja. Paikannimellä voi hakea kaupunkeja, kyliä vesistöjä ja rakennettuja kohteita.

Kontentti on Varastokirjaston kaikille avoin ja maksuton artikkeliviitetietokanta. Tietokannan lehdet löytyvät Varastokirjaston kokoelmista, joten haussa löytyvät artikkelit ovat kirjastojen tilattavissa. Kontenttiin on digitoitu 65:n suomalaisen aikakauslehden sisällysluetteloita vuosilta 1858-2002.

Kulttuuriympäristön rekisteriportaali on Museoviraston ylläpitämä palvelu, josta löytyy tietoa muinaisjäännöksistä ja rakennetusta ympäristöstä.

Rekistereissä on tietoa muinaisjäännöksistä, niiden hoidosta ja niitä koskevista tutkimushankkeista sekä

Siiri on Tampereen museoiden ja pirkanmaalaisten paikallismuseoiden yhteinen esineitä ja valokuvia sisältävä tietokanta.

StatFin on maksuton tietokanta, joka sisältää Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Valikoima Suomea koskevia historiallisia karttoja 1500-luvulta 1900-luvun puoliväliin. Kartat kuvaavat kotimaisen karttakuvan muutoksia sekä havainnollistavat Suomen valtiollisen aseman ja sisäisen hallinnon historiaa, liikenneyhteyksien kehitystä ja asutuskeskuksien kasvua. Aineisto on pääosin digitoitu Kansalliskirjaston Pelasta kirja -hankkeessa. (Doria)

Taiteentutkija on verkossa toimiva tieteellinen aikakauslehti, jossa yhdistyvät taidehistorian ja arkkitehtuurin eri oppituoleissa ja riippumattomasti tehtyjen tutkimusten aiheet.

Monipuolinen henkilöhistoriallinen aineisto, jonka painopisteenä ovat suomenruotsalaiset alueet, suvut ja henkilöt sekä Turku ja Åbo Akademi. Suurin osa aineistosta on 1800-1900-luvuilta, mutta myös vanhempaa aineistoa. Käsikirjoituskokoelmissa henkilöhistoriallisten kokoelmien lisäksi kartano- ja yritysarkistoja, sekä Suomen talousseuran kokoelma. Valokuvakokoelma koostuu henkilökuvien ja suomalaisien maisemien lisäksi taidegrafiikkasta sekä maalaustaiteesta ja piirustuksista.