Lähteille
Linkkejä humanistisen alan lähde- ja tutkimusaineistoihin sekä aineistojen käyttöä tukeviin palveluihin ja viitetietokantoihin.
Turun akatemian ja Keisarillisen Aleksanterin yliopiston (Helsingin yliopiston) matrikkeleista 1640-1899 ja niiden lisätiedoista louhittu ja semanttisen webin tekniikoilla rikastettu data sisältää tarkkaa tietoa kaikista tuona aikana Suomessa akateemisen koulutuksen saaneista henkilöistä.
Sisältää laajat esine- ja valokuvakokoelmat liittyen työelämän, teollisuuden, tekniikan, tieteen, korkeakouluopetuksen historian, työväenliikkeen ja sosiaalihistorian aihepiireihin
Sivustolla on digitoituja käsikirjoituksia artesaanitekniikoista 1500-1900 -luvuilla, kuten reseptejä ja ohjeita.
Sivulta pääsee käsiksi Kansalliskirjaston digitoimiin sanomalehtiin, aikakauslehtiin, pienpainatteisiin ja muuhun digitoituun aineistoon.
eKokoelmat sisältää tieliikennehistoriaan liittyvää aineistoa.
Yleisradion alkuperäisäänitteitä ja tv-ohjelmia.
Ennen ja nyt – historian tietosanomat on tieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee referee-artikkeleita, tieteellisiä artikkeleita ja katsauksia sekä haastatteluja, arvosteluja ja keskustelupuheenvuoroja
Kasvi- ja eläintieteen digitoitua kirjallisuutta. Helsingin yliopiston erikoiskokoelmat.
Tapahtumia Kone-yhtiön historiassa
Vuonna 1867 perustetun Helsingin diakonissalaitoksen historiaa
Aineisto sisältää Historiallisen aikakauskirjan digitoidut numerot vuosilta 1903-1999.
Aineisto sisältää Historiallisen aikakauskirjan artikkelit numerosta 2/2001 lähtien. Uusien numeroiden artikkelit tulevat saataville vuoden viivellä.
Sivusto humanistien historiasta Suomessa poliittisina vaikuttajina, kulttuurielämässä ja tieteenalansa edistäjinä
Palvelu sisältää satojen eri alojen keskeisten tieteellisten lehtien takautuvat vuosikerrat.
Sivusto sisältää tietoa Suomen Talousseuran arkistosta. Joitakin yksittäisiä esimerkkejä arkistosta on myös digitoituna sivustolla.
Osa Kansalliskirjaston digitoimista kirjoista, kartoista ja muista teoksista on nyt myös saatavilla täältä. Vuotta 1929 uudemmat digitaaliset aineistot ovat käytettävissä kaikissa vapaakappalekirjastoissa.
Yksityiset keskusarkistot ry:n KARK-kuvatietokantaprojekti ja valokuvatietokanta.
Kasvatus & aika on kasvatuksen historiaan suuntautuva monitieteinen verkkolehti.
Kontentti on Varastokirjaston kaikille avoin ja maksuton artikkeliviitetietokanta. Tietokannan lehdet löytyvät Varastokirjaston kokoelmista, joten haussa löytyvät artikkelit ovat kirjastojen tilattavissa. Kontenttiin on digitoitu 65:n suomalaisen aikakauslehden sisällysluetteloita vuosilta 1858-2002.
LKT, professori Arno Forsiuksen kotisivut, joilla kuvauksia lääketieteestä, sen historiasta ja ihmisistä lääketieteen historiassa
Kolmen merihistoriaan, laivoihin ja meriarkeologiaan keskittyneen yhdistyksen meri- ja laivahistoriallisen aineiston digitaalinen arkisto
Museoalan asiasanasto on Yleisen suomalaisen asiasanaston rinnalla käytettävä erikoissanasto-opas.
Naistutkimus - Kvinnoforskning -lehti on kaksikielinen monitieteinen julkaisu, joka julkaisee etupäässä Suomessa tehtyä naistutkimusta.
Kokoelma sisältää Kansalliskirjaston Nordenskiöldin kokoelmasta digitoimia historiallisia karttoja.
Matrikkeli Turun Akatemian ja Helsingin Keisarillisen Aleksanterin yliopiston opettajista ja virkamiehistä vuosilta 1640-1917.
Matrikkeli helsingin yliopiston opettajista ja virkamiehistä vuosilta 1918-2000.
Kokoelma sisältää teollisuuden hinnastoja ja tuoteluetteloita sekä julkaisuja mm. seuraavilta aloilta: Eläinsuojelu, Elämisentaito, Kansanhuolto, Kyläjärjestykset, Lentolehtisiä, Matkailumainokset, Moottoriajoneuvojen esitteet ja hinnastot, Naisasia, Olympialaiset. Pyöräily, Ratsastus, Rauhanasia, Ruokalistoja ja ohjelmalehtisiä, Soutu.
Aalto-yliopistoon liittyviä kuva-aineistoja. Tietokannasta löydät korkeakoulun historiaa, taiteellista toimintaa ja tutkimusta esitteleviä kuvia. Aalto yliopistoksi yhdistyivät 2010 oppilaitokset joita aiemmin kutsuttiin nimillä: Helsingin teknillinen reaalikoulu, Polyteknillinen koulu, Polyteknillinen opisto, Suomen Teknillinen Korkeakoulu, Taideteollisuuskeskuskoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Helsingin kauppakorkeakoulu.
Saimaan kanavan historiaa
Kansalliskirjasto on digitoinut kaikki Suomessa vuosina 1771-1929 ilmestyneet sanomalehdet, ja ne ovat vapaasti käytössä tämän palvelun kautta. Uudemmat digitoidut sanoma- ja aikakauslehdet ovat käytettävissä kaikissa vapaakappalekirjastoissa.