Museot

Valokuvataiteen museo aloittaa Kuva ois kiva -podcastin

Suomen valokuvataiteen museo julkaisee loppuvuoden aikana yhdeksänosaisen kuva-aiheisen podcastin, johon on saatu avustusta Museovirastolta. Kuva ois kiva on asiantuntijapodcast, jonka vaihtuvina vieraina kuullaan valokuvaajia, asiantuntijoita ja tutkijoita. Podcastissa käsitellään valokuvausta eri näkökulmasta ja pureudutaan kuvan yhteiskunnallisiin, kulttuurisiin ja historiallisiin vaikutuksiin.

Jaksoissa käsitellään valokuvaa vallan pönkittämisen, maailman muuttamisen, valvonnan, informaation välittämisen tai kulttuurisen omimisen välineenä unohtamatta naisnäkökulmaa: naisten historiallista roolia valokuvaajina tai #metoo-liikettä. Podcasteissa kuuluu museon arkistomateriaali, sillä jaksoissa hyödynnetään museon äänitearkistoa.

Vieraina podcastissa ovat muun muassa valokuvaaja Sakari Piippo, mediataitelija Liisa Vääriskoski eli Munalissu, taitelija Vilma Pimenoff, valtiotieteiden tohtori ja filosofian maisteri Eemeli Hakoköngäs sekä valokuvaaja ja filosofian tohtori Leena Saraste. Podcastia juontaa museon yleisötyön intendentti Erja Salo.

Noin puolen tunnin mittaiset jaksot julkaistaan kahdesti kuussa joka toinen perjantai. Ensimmäinen jakso, Miten kuvilla pönkitetään valtaa?, ilmestyi 30.8. Jaksossa ovat vieraina valokuvaaja Sakari Piippo ja Valokuvataiteen musoen johtaja Elina Heikka.

Podcast on kuunneltavissa Valokuvataiteen museon verkkosivustolta, josta löytyy myös jaksoihin liittyvä lisämateriaali, esimerkiksi jaksoissa mainitut kuvat. Podcastia voi kuunnella myös yleisimmillä podcast-alustoilla, kuten Spotifyssa ja Applen Podcasteissa.

Valokuvataiteen museon lisäksi podcastia on ollut tuottamassa Jaksomedian Veera Luomaaho ja Olli Sulopuisto. Podcastin tekoon on saatu Museoviraston Ideariihi 2018 -erityisavustusta.

Podcastin ilmestymispäivät ja jaksojen nimet:

30.8. Miten kuvilla pönkitetään valtaa?
13.9. Miten kuvilla muutetaan maailmaa?
27.9. Nainen valokuvaajana.
11.10. Onko omakuva selfie?
25.10. Muuttaako #metoo valokuvaa?
8.11. Milloin valokuva on fake news?
22.11. Meitä valvotaan.
6.12. Kotialbumit.
20.12. Kulttuurinen omiminen.

Kommentoi

Vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *