Lähteille
Linkkejä humanistisen alan lähde- ja tutkimusaineistoihin sekä aineistojen käyttöä tukeviin palveluihin ja viitetietokantoihin. Jos havaitset tietokannassa puutteita vihjaa siitä Agricolan toimitukselle ”Ehdota aineistoa” -linkin kautta.
Kansansatuja, folklorea ja mytologiaa lajiteltuna useasta eri maasta.
Georg August Wallin (1811–1852) reste på 1840-talet i Mellanöstern för att samla in material om arabiska dialekter och beduinstammar. Wallins unika material finns främst bevarat i dagböcker och brev men också i anteckningar han gjorde på svenska med arabisk skrift. Skrifter är en vetenskaplig illustrerad utgåva av Wallins efterlämnade papper. I varje del ingår kommentarer och artiklar som kontextualiserar materialet. (Svenska litteratursällskapet i Finland)
Tekstejä uskonnoista, mytologiasta, legendoista, folkloresta, ja okkultistisista ja esoteerisista aiheista.
Luterilaisten tunnustuskirjojen historiaa ja suomennokset
Noituus, taikuus ja noitavainot Suomessa
Kokoelma sisältää Suomen kirkkohistoriallisen seuran vuosikirjan artikkelit vuosikirjasta 1994/1995 lähtien.
Kuninkaallisessa Turun akatemiassa (sv. Kongliga akademien i Åbo, lat. Regia academia aboensis) ilmestyi vuosina 1642-1828 noin 4433 väitöskirjaa tai muuta opinnäytettä. Digitaalisiin väitöskirjoihin on liitetty eri teoskappaleista löytyvät onnittelu- ja omistuskirjoitukset sekä muut aikalaismerkinnät. Kokoelman perustana on käytetty Jorma Vallinkosken luetteloa Turun Akatemian väitöskirjat 1642 -1828. Helsinki 1962-1966. Kokoelmaan on liitetty myös Pehr Kalmin (1716-1779) väitöskirjat.
Turun piispanviran lyhyt historia ja hiippakunnan piispat.
Tietokannassa on tiedot yli 2 700 papista ja 120 seurakunnasta. Lisäksi matrikkeliin sisältyy Turun hiippakuntahallinnon osalta luettelot piispoista ja tuomiorovasteista sekä rovasteista.
Turun tuomiokirkon historiaa lyhyesti.
Vanhan kirjasuomen korpuksessa on Ruotsin vallan aikana (1500-luvulta n. vuoteen 1810) ilmestyneitä eri alojen teoksia, tuolta ajalta säilyneitä laajahkoja käsikirjoituksia (joista suurin osa on myöhemmin ilmestynyt painettuna) sekä yksittäisiä almanakka- ja asetustekstejä, saarnoja ja runotekstejä. (Kotimaisten kielten keskus)
Kymmeniä 1500-, 1600- ja 1700-luvun tekstejä ja tekstikatkelmia
Manusam on kokoelmatietokanta, jossa on tietoa yksittäisistä käsikirjoituskokoelmista, kuten kokoelman perustaja, millaista aineistoa kokoelmaan kuuluu ja sen koko sekä volyymeissä että hyllymetreissä. Saat myös tietää, onko kokoelma järjestetty ja luetteloitu ja onko sillä käyttörajoituksia.