Lähteille
Linkkejä humanistisen alan lähde- ja tutkimusaineistoihin sekä aineistojen käyttöä tukeviin palveluihin ja viitetietokantoihin. Jos havaitset tietokannassa puutteita vihjaa siitä Agricolan toimitukselle ”Ehdota aineistoa” -linkin kautta.
Alvar Aalto -säätiön sivut
Sivustolla on digitoituja käsikirjoituksia artesaanitekniikoista 1500-1900 -luvuilla, kuten reseptejä ja ohjeita.
Sivulta pääsee käsiksi Kansalliskirjaston digitoimiin sanomalehtiin, aikakauslehtiin, pienpainatteisiin ja muuhun digitoituun aineistoon.
Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkimus- ja julkaisuyksikkö, joka laatii korkeatasoisia, tieteelliset vaatimukset täyttäviä editioita suomalaisen kirjallisuuden klassikoista.
Tietokanta sisältää tietoa Suomessa esitetyistä elokuvista ja muista kuvaohjelmista sekä niiden tekijöistä. Sisältää myös kuvia ja liikkuvaa kuvaa.
Yleisradion alkuperäisäänitteitä ja tv-ohjelmia.
Kansainväliselle yleisölle suunnattu verkkojulkaisu suomalaisesta arkkitehtuurista
Akseli Gallen-Kallelan elämälle ja taiteelle omistettu museo
Gummeruksen historiaa 1800-luvulta nykypäivään
Sivusto humanistien historiasta Suomessa poliittisina vaikuttajina, kulttuurielämässä ja tieteenalansa edistäjinä
J. L. Runeberg -aiheinen sivusto
Helsingin Suomalaisen Klubin tuottama Jean Sibelius -verkkosivusto
Sibeliusmuseon Jean Sibelus -sivusto
Palvelu sisältää satojen eri alojen keskeisten tieteellisten lehtien takautuvat vuosikerrat.
Osa Kansalliskirjaston digitoimista kirjoista, kartoista ja muista teoksista on nyt myös saatavilla täältä. Vuotta 1929 uudemmat digitaaliset aineistot ovat käytettävissä kaikissa vapaakappalekirjastoissa.
Diatek bestående av ca 80 000 dias. Samlingen inriktar sig på allmän konst- och arkitekturhistoria, både inhemsk och utländsk.
I arkivet finns även omrking 500 arkitekturritningar med tonvikt på Åboarkitektur och en grafik- och teckningssamling bestående av drygt 1 100 grafikblad och originalteckningar. Planschsamling bestående av originalfotografier och reprofotografier. Övrigt forskningsmaterial består bl.a. av konstnärsdokumentationer, Konstakademins urklippsarkiv i mikrofilmsformat och en samling mikroficher med klassiskt ikonografiskt material från 1500-1700-talet.
Kontentti on Varastokirjaston kaikille avoin ja maksuton artikkeliviitetietokanta. Tietokannan lehdet löytyvät Varastokirjaston kokoelmista, joten haussa löytyvät artikkelit ovat kirjastojen tilattavissa. Kontenttiin on digitoitu 65:n suomalaisen aikakauslehden sisällysluetteloita vuosilta 1858-2002.
Palvelu sisältää tietoja ennen 1950-lukua uransa aloittaneista suomalaisista ammattikuvaajista ja keskeisistä valokuvauksen harrastajista
Lähteillä on Valtion taidemuseon Kuvataiteen keskusarkiston sivusto, jossa esitellään arkistossa sekä sen yhteydessä toimivassa Valtion taidemuseon kirjastossa säilytettäviä dokumentteja.
Muhi sisältää musiikinhistoriallisten artikkelien tietokannan sekä suppean yleisesityksen länsimaisen taidemusiikin historiasta.
Museoalan asiasanasto on Yleisen suomalaisen asiasanaston rinnalla käytettävä erikoissanasto-opas.
Valtakunnallinen keskusarkisto, joka tallentaa suomalaiseen musiikkiin tai Suomeen liittyvää aineistoa taidemusiikkia ja kansanmusiikkia lukuun ottamatta
Naistutkimus - Kvinnoforskning -lehti on kaksikielinen monitieteinen julkaisu, joka julkaisee etupäässä Suomessa tehtyä naistutkimusta.
Petäjäveden vanhan kirkon sivut
Program-Bladet (verkossa saatavilla vuosikerrat 1882, 1892-1901) sisältää yksityiskohtaiset tiedot Helsingissä järjestetyistä teatteriesityksistä ja konserteista sekä yritysten mainoksia.
Yli 60 000 ilmaista elektronista kirjaa, myös suomenkielisiä. Painopiste vanhemmassa, jo tekijänoikeuksiltaan vanhenneessa kirjallisuudessa.
Projekt Runeberg digitoi pohjoismaista kauno- ja tietokirjallisuutta. Mukana on isojakin hakuteoksia. Tekstien sisältöön voi tehdä sanahakuja.
Aalto-yliopistoon liittyviä kuva-aineistoja. Tietokannasta löydät korkeakoulun historiaa, taiteellista toimintaa ja tutkimusta esitteleviä kuvia. Aalto yliopistoksi yhdistyivät 2010 oppilaitokset joita aiemmin kutsuttiin nimillä: Helsingin teknillinen reaalikoulu, Polyteknillinen koulu, Polyteknillinen opisto, Suomen Teknillinen Korkeakoulu, Taideteollisuuskeskuskoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Helsingin kauppakorkeakoulu.
Viron elokuva-arkiston tietokanta ääni- ja kuvatallenteista. Osa tallenteista on tarjolla digitoituna versiona.
Raita sisältää Kansalliskirjaston Kansallisen äänitearkiston kokoelmista digitoituja tekijänoikeudesta vapaita äänitteitä.