Olin viikonloppuna pk-seudulla joka ei tässä tapauksessa tarkoita päiväkahviseutua. Kävin puhumassa Tiina Ahlforsin podcastiin josta pian tarkempia tietoja, sekä ystäväni kanssa pakanallisilla syysmessuilla joista ei sen enempää sekä Ikeassa josta ei varsinkaan enempää. Illan ratoksi katsoimme ystäväni kanssa eräänlaisen klassikkoelokuvan, Hell’s Angels ’69. Syitä on monia, niistäkään ei sen enempää. Keskustelimme elokuvasta ja sen tärkeydestä…

Lue lisää

Tässä artikkelissa keskityn ensimmäiseen ja alkuperäiseen 1960-luvun Star Trek -sarjaan. Vaikka sarja oli monella tavalla rohkea ja uutta luova, on se myös selkeästi nimenomaan 60-luvun mediatuote. Tämä näkyy erityisesti sarjan naishahmoissa, jotka monin tavoin esitettiin hyvinkin perinteisesti.

Lue lisää

Tässä artikkelissa tarkastelen maskuliinisuuden representaatiota elokuvassa Lainsuojaton Josey Wales. Kiinnitän kontekstuaalisessa lähiluvussa huomiota erilaisiin musiikillisiin merkkeihin, joiden avulla ilmennetään maskuliinisuutta. Käytän tapausesimerkkinä elokuvan alkutekstijaksoa, joka kuvaa päähenkilö Walesin vaiheita Amerikan sisällissodassa. Alkutekstijaksossa keskiössä ovat Jerry Fieldingin alkuperäismusiikin militaariaiheet, jotka yhdistetään stereotyyppisesti maskuliinisuuteen.

Lue lisää